Футбол. Контрольні матчі національних збірних. Чехія — Угорщина. 1:2. Росія — Італія. 3:0. Данія — Австралія. 2:0. Польща — Андорра. 4:0. Англія — Бельгія. 1:0. Норвегія — Хорватія. 1:1. Нідерланди — Північна Ірландія. 6:0. Португалія — Туреччина. 1:3. Іспанія — Китай. 1:0. Угорщина — Ірландія. 0:0.
Австрія — Україна. 3:2. Гол: Юнузович, 3, Гусєв, 54, 64, Арнаутович, 62, 89.
Австрія: Ліндер, Кляйн (Гарич, 28), Предль, Шарнер, Саттнер, Арнаутович, Баумгартлінгер (Кавлак, 68), Алаба (Пехліван, 82), Іваншиц (Бургшталлер, 75), Юнузович, Янко (Брюгер, 63). Тренер — Марсель Коллер.
Україна: Горяїнов (Коваль, 46), Гусєв, Хачериді, Михалик, Ракицький, Тимощук, Назаренко (Ротань, 63), Коноплянка (Бутко, 59), Ярмоленко, Воронін (Шевченко, 46), Девич (Мілевський, 46). Тренер — Олег Блохін.
Рефері — Фелікс Цвайгер (Німеччина).
Інсбрук. Стадіон «Тіволі Ной». 13 000 глядачів. 17 градусів.
Коли пролунав фінальний свисток, наставник господарів Марсель Коллер радів так бурхливо, ніби його підопічні тільки-но виграли фінальний матч за Кубок світу. Либонь, надто вже образила цього фахівця торішня поразка австрійців у Львові, коли на останніх хвилинах поєдинку за рахунку 1:1 трибуни новенького стадіону, заспівавши Державний гімн, погнали свою команду до перемоги. І вона прийшла до українців.
— Ми знали, що збірна України — дуже сильна команда, яка має у своєму складі швидких і технічних гравців, — сказав пан Коллер. — Але в першому таймі ми добре відіграли в обороні і нам вдалося перешкодити супернику будувати атакуючі дії. Звичайно, було кілька мінімальних провалів в захисті. Але обійшлося.
У другому таймі пропустили два швидкі голи. Дуже складно протягом тижня внести корективи в гру. Це, мабуть, позначилося на наших діях. Хотів би подякувати своїм футболістам — нелегко вирівнювати гру після того, як суперник двічі зрівнює рахунок. Мої підопічні виявили характер...
Олег Блохін не виглядав засмученим:
— Поєдинок почався для нас з необов’язкового гола. Але після цього в першому таймі ми мали територіальну перевагу, були можливості забити. В цілому гра проходила на зустрічних курсах. Десь після 70-ї хвилини наша команда трохи підсіла. Втім, ми цього чекали. Тому в кінцівці матчу нам було важко. Однак нічого страшного в сьогоднішньому результаті я не бачу — програли, що тут поробиш. Неодмінно все проаналізуємо, зробимо висновки. До нашого першого матчу на Євро трохи більше тижня. Є ще трохи часу попрацювати, відлагодити, що треба.
До цього варто додати, що українська команда у грі проти добротного і непоступливого суперника мала можливість серйозно перевірити себе. Отримано інформацію для роздумів. Вона неодмінно прислужиться нашій збірній.
Учора наші футболісти пізно ввечері в Інгольштадті (Німеччина) зіграли зі збірною Туреччини. Про цю зустріч ми розповімо в наступному числі нашої газети. Після неї підопічні Блохіна мали повернутися в Україну.
 
На знімках: заняття українських футболістів у Вальхзеє. 
Фото Євгена КРАВСА (з Австрії, спеціально для «Голосу України»).