У Нікополі реалізується програма «місцевих стимулів» розвитку сімейної медицини. Вона спрямована на забезпечення працівників первинної ланки — сімейних лікарів — пільговим проїздом, мобільним зв’язком, надбавками до заробітної плати, спеціалізованим автотранспортом та комп’ютерною технікою.
Протягом минулого року свою кваліфікацію підвищив 21 лікар загальної практики — сімейної медицини, на що з місцевого бюджету було виділено 90 тис. грн. У 2012 році на перекваліфікацію медиків передбачено вже 136 тис. грн.
Крім того, рішенням Нікопольської міської ради до «Комплексної програми медичного забезпечення мешканців міста до 2015 року» внесено пункт про щомісячне матеріальне заохочення лікарів загальної практики — сімейної медицини у розмірі 500 грн. Так, за січень-квітень 2012 року 67 сімейних лікарів уже отримали цю добавку. Загальна сума виплат становить  понад 140 тис. грн. Також збільшено заробітну плату. Якщо у 2011 році вона становила від 2 до 2,2 тис. грн., то з початку 2012 року — 3—3,5 тисячі.
«Як лікар можу сказати, що медичний персонал уже відзначив для себе покращення умов праці. Програма «місцевих стимулів» дозволяє отримувати безліч переваг», — зазначила головний лікар Нікопольського Центру первинної медико-санітарної допомоги Валентина Горяна.