В Uzhgorod Fashіon Day взяли участь провідні українські дизайнери, учасники Ukraіnіan Fashіon Week, а також закарпатські, львівські та івано-франківські майстри. — Мета проекту — створення конкурентоспроможного центру моди європейського рівня зі всією супровідною інфраструктурою, сприяння розвиткові легкої промисловості, — каже головний організатор Uzhgorod Fashіon Day Влад Лакатош. — А основна ідея — підтримка молодих дизайнерів і впровадження відомих брендів на українському ринку.

Модний дім Rіto демонстрував в Ужгороді етнічну колекцію.
— Це традиційний український одяг, але в сучасному прочитанні, — розповіла директор із розвитку Rіto Валентина Орел. — Ми показали українську вишивку на трикотажі. В ньому запросто можна подорожувати, вдягати і щодня, і на свята.
Відома дизайнерка Kіра Пластініна представила колекцію, в якій можна відшукати речі майже на всі випадки життя. Сукні — завжди були і залишаються, мабуть, найсильнішою стороною бренду.
Львів’янка Ольга De Nogga привезла жіночу колекцію, присвячену смокінгу.
— Я поїхала до Вашингтона на тиждень моди з чоловічою колекцією, — розповіла кутюр’є. — І там познайомилася з багатьма жінками, які мене власне і надихнули створити таку лінію одягу. Тим більше що і привід був — 150-річчя жіночого смокінга. Так і народилася ця колекція — для незалежної, впевненої в собі жінки з дещо іронічним поглядом на життя.
Голда Виноградська, відома вже не лише в Україні, а й Росії, Японії, Франції та Італії, показала на подіумі в Ужгороді кращі моделі сезону «Весна-2013», які влітку покажуть на модних шоу Парижа та Лондона.
Ірина БРЕЗА, Василь НИТКА.