Законопроект про засади державної мовної політики теоретично може бути розглянутий у другому читанні через два тижні. Про це під час брифінгу заявив глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Проте глава фракції Партії регіонів не виключає, що процес може затягнутися. «Якщо поправок до нього буде багато, то робота над ним затягнеться. Нині ніхто не може сказати, скільки буде поправок до цього законопроекту», — сказав О. Єфремов.

Щодо закону про вибори народних депутатів, народний обранець зазначив, що Партія регіонів його відкликала. «Ми прийняли цей закон... Але після цього до нас звернулися представники ЦВК з метою внесення правок. Такий проект закону був підготовлений. Але наші колеги з опозиції з незрозумілих причин виступили категорично проти», — пояснив він.

Крім того регіонал повідомив, що питання виборів міського голови Києва обговорили у фракції. «Ми виступаємо за те, щоб вибори столичного міського голови та депутатів у Київську міську раду проводились у два етапи. Спочатку, після закінчення повноважень депутатів Київради в наступному році, провести вибори міського голови і депутатського корпусу з обранням повноважень на два роки. Потім у 2015 році провести позачергове волевиявлення знову ж таки столичного міського голови і депутатів Київради. Так ми поступово увійдемо до всеукраїнських перегонів», — зазначив О. Єфремов.