Дніпропетровщина додатково отримала з державного бюджету півмільярда гривень на підвищення соціальних стандартів та реалізацію проектів розвитку в містах і районах області.

Про це стало відомо на черговій сесії Дніпропетровської обласної ради. Депутати вирішили спрямувати ці кошти передусім на збільшення фонду оплати праці та підвищення середньої заробітної плати працівникам бюджетної сфери — понад 106 млн. грн. Це, як вони вважають, має стати імпульсом для підвищення заробітних плат і в небюджетній сфері — насамперед у реальному виробничому секторі. Ще 300 млн. грн. піде на стимулювання місцевих органів влади щодо поповнення бюджету. Зокрема, їх отримають ті місцеві органи влади, котрі досягли високих показників у цій роботі минулого року.

— Ці гроші підуть на реалізацію проектів і програм розвитку — будівництво та ремонт доріг, соціального житла, садочків, об’єктів життєзабезпечення, — прокоментував рішення депутатів голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Ще майже 50 млн. грн., отриманих областю державних коштів, буде спрямовано на підвищення розмірів різних видів соціальних виплат.

Обласна рада також ухвалила низку соціально важливих рішень. Зокрема, створено обласний резерв запасів продовольчого зерна, який дасть змогу забезпечити безперебійну роботу зернопереробних та хлібопекарських підприємств (для цього з обласного бюджету буде виділено 10 млн. грн.). Затверджено програму з відновлення поштових скриньок у будинках комунальної власності. Прийнято рішення про проведення капітального ремонту приміщень Новоолександрівської сільської ради Дніпропетровського району, Петриківської селищної ради Петриківського району, Катеринівської сільської ради Покровського, Олександрівської — Широківського та Жемчужненської — Юр’ївського районів.