Депутати Ялтинського міської ради вирішили демонтувати дорожні знаки зі прихованою рекламою. Про це заявив начальник відділу з розміщення зовнішньої реклами Михайло Осипчук. Він також запропонував дозволити встановлення в Ялті туристично-інформаційних дороговказів, за розміщення яких у міський бюджет щомісяця надходитимуть кошти залежно від займаної площі від 150 грн. (до 1 метра) і 300 грн. (від 1—2 метрів). Пропозицію начальника відділу з розміщення зовнішньої реклами було схвалено депутатами міськради та міським головою Ялти Олексієм Боярчуком, який доручив підготувати на одне з найближчих засідань виконкому відповідне рішення.
Місцеву продукцію можна буде відрізнити за цінником
Міністерство економічного розвитку та торгівлі Криму розробило відмітний цінник на продукцію кримських товаровиробників для впровадження в торговельній мережі. Як повідомила прес-служба відомства, цінник виконаний у кольорі й містить логотип Криму. Екземпляри цінників спрямовані в регіони.
Покарають за виділення землі у пляжній зоні
У Криму порушено шість кримінальних справ за виділення цілих масивів у прибережній захисній смузі на пляжній зоні. Як повідомив начальник відділу захисту інтересів громадян і держави в сфері земельних відносин республіканської прокуратури Станіслав Кулібаба, зокрема, у Феодосії кримінальну справу порушено за дозвіл на відведення земельної ділянки в пляжній зоні (100 м). «Нікого не хочу лякати, але виконання земельного законодавства — на особливому контролі», — зазначив він.
За словами Кулібаби, у ході перевірки використання коштів, призначених на інвентаризацію земель, було виявлено, що вони лежать на депозитах у комерційних банках. «Місцеві ради часто вважають, що якщо межі не виділені в натурі, то землями розпоряджається райдержадміністрація, і відповідно вона повинна проводити роботи з інвентаризації та встановлення водоохоронних зон. Але в такому разі ради не повинні розпоряджатися своєю землею за межами населених пунктів», — заявив працівник прокуратури. Він повідомив, що в Ленінському районі суди зайняли принципову позицію: немає меж, немає генплану, значить не можна виділяти землю у двокілометровій зоні ні в межах, ні за межами.
Роман ЧЕРЬОМУХІН.
П’яті в сумному рейтингу
1667 осіб перебувають на обліку в Севастопольському міському центрі профілактики та боротьби зі СНІДом. Місто на п’ятому місці в Україні за ступенем поширення ВІЛ і на четвертому — за кількістю померлих від цього захворювання.
За оцінкою лікарів, реальна цифра інфікованих у Севастополі наближається до шести тисяч. Тривогу в лікарів викликає й те, що в останні два роки радикально змінилися причини захворюваності. За словами Алевтини Купріянової, головного лікаря міської інфекційної лікарні, раніше зараження ставалося в основному через кров, а тепер переважає шлях передачі: «Більша частина інфікованих — люди від 18 до 40 років, тобто це найпродуктивніший, активний вік».
 
Микола МАГДИЧ.