У Дніпропетровській області засуджено трьох мешканок Кривого Рогу, які протягом 2004—2010 років, використовуючи своє службове становище, привласнили майже два мільйони гривень Пенсійного фонду України.
Слідство встановило, що заступниця головного бухгалтера декількох криворізьких підприємств зі шкідливими умовами праці, що перебували на стадії ліквідації, розробила злочинну схему заволодіння грошима ПФУ. Зловживаючи службовим становищем, вона, у змові з головним бухгалтером тих же підприємств, виготовляла фіктивні документи, що давали змогу призначати пенсії за особливий характер та умови праці особам, які на це права не мали.
У подальшому ці документи потрапляли до заступниці УПФУ у Криворізькому районі, яка оформляла пенсійні справи та забезпечувала незаконне нарахування та виплату грошей на пільгових умовах вказаним особам. За підробку документів зловмисниці брали від 3 до 5 тисяч гривень, а потім ще й по дві незаконно отримані пенсії з кожного. В такий спосіб вони оформили пільгові пенсії на 83 особи та привласнили понад 1,8 млн. гривень державних грошей.
У березні 2010 року слідчими СБУ було порушено кримінальну справу за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. У подальшому справу скерували для розслідування у прокуратуру Кривого Рогу.
Вироком суду організатора незаконної оборудки визнано винною. Їй призначено покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Співробітниці дали чотири роки  з повною конфіскацією майна. Бухгалтер отримала покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з випробним терміном у два роки.