Колишнього заступника голови облдержадміністрації Миколу Фролова обрано кандидатом на посаду керівника Запорізького національного університету.
Вибори ректора ЗНУ були такі запізнілі (попередній керівник Сергій Тимченко подав у відставку ще в січні 2011 року) й утаємничені, що містом поповзли чутки про «змову». Зрештою, після зчиненого місцевими газетярами галасу, 24 травня несподівано з’явилися оголошення, що чотири претенденти на посаду ректора готові до зустрічі з колективом ЗНУ. А 29 травня — у день, коли попередньо планувалися вибори, з’явилося вже нове оголошення, що обрання нового ректора, за участі 250 делегатів, відбудеться о 13-й годині 31 травня.
В останній день весни після голосування, для остаточного вибору і затвердження міністерством ректора провідного ВНЗ Запоріжжя, до Києва були надіслані пропозиції стосовно декана математичного факультету ЗНУ Сергія Гоменюка і доктора історичних наук «зі сторони» Миколи Фролова. Обидва кандидати отримали підтримку понад 30 відсотків голосуючих.
У Запоріжжі майже немає сумніву, що призначеним на посаду буде саме М. Фролов. Він проректор місцевого Класичного приватного університету, а до цього зробив помітну політико-чиновницьку кар’єру — очолював кілька обласних партійних організацій під різними прапорами, і був при кількох головах ОДА заступником. Зараз Микола Фролов — лідер фракції партії «Батьківщина» в обласній раді (на виборах йшов під першим номером). Можливо, остання обставина і є визначальною в перетворенні цілком публічної справи — виборів ректора ЗНУ — на майже сувору державну таємницю. Місцеві спостерігачі стверджують, що ректорство — мало не плата М. Фролову за неучасть у наступних виборах до Верховної Ради по одному із мажоритарних виборчих округів Запоріжжя. Де мають перемагати зовсім інші кандидати.
Запоріжжя.