Футбол. Тільки-но почалася нова хвиля кампанії з усунення президента ФФУ Григорія Суркіса, як він зіграв на випередження. Та про все по черзі.
Позавчора у Києві відбулося засідання виконкому Федерації футболу України. А після нього на брифінгу Григорій Суркіс заявив, що не боротиметься за пост президента на новий термін.
Черговий конгрес федерації відбудеться 2 вересня. На ньому і оберуть нового керівника організації. Сам 62-річний чинний керівник ФФУ був би не проти скласти повноваження раніше, але устав вимагає тримісячного підготовчого терміну до початку національного футбольного форуму.
— Прозвітую за проведену протягом п’яти років роботу, — пообіцяв очільник ФФУ. — Розповім багато, про що сьогодні говорити не варто.
З 1996-го по 2000 рік Григорій Суркіс був президентом Професіональної футбольної ліги та віце-президентом Федерації футболу України. Із серпня 2000 року очолював ФФУ. У липні 2004-го був переобраний на посаду глави федерації на другий термін, а у вересні 2007 року — на п’ять років втретє. Є членом виконкому УЄФА.
Не слід забувати, що велика особиста заслуга Григорія Суркіса в тому, що Україна завоювала право на проведення разом із Польщею фінальної частини чемпіонату Європи-2012...
***
Контрольний матч національних збірних. Швеція — Ісландія. 3:2.