Незважаючи на відчутні результати антитютюнової політики в нашій країні, боротьба з курінням має тривати. Про це сказала народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів, член міжфракційної депутатської групи «За майбутнє України без куріння» Юлія Ковалевська.

Всесвітній день без тютюну, який щорічно проводять 31 травня, було започатковано в 1988 році Всесвітньою організацією охорони здоров’я, коли перед світовим співтовариством поставили завдання в XXІ столітті добитися розв’язання проблеми тютюнокуріння.

Юлія Ковалевська зазначила, що Україна планомірно рухається до досягнення цієї мети. За її словами, за останні роки нашій державі вдалося значно просунутися в питанні впровадження антитютюнової політики — завдяки підвищенню акцизів, забороні реклами тютюнових виробів, забороні куріння в громадських місцях Україна залишила групу лідерів з поширеності куріння.

Політик висловила впевненість, що без об’єднаних зусиль суспільства уряд не матиме достатньо важелів, щоб упоратися з потужним тютюновим лобі як виробників, так і продавців тютюнових виробів.

Вл. інф.