Заступник Голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський звернувся до міністра закордонних справ Павла Клімкіна з проханням з’ясувати питання про подвійне громадянство народних депутатів від ВО «Свобода».
Так, Руслан Кошулинський зазначає, що інформацію про буцімто присутність у народних депутатів від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» паспортів Великої Британії нещодавно оприлюднила в інтерв’ю інтернет-виданню «Ліга» кандидат у народні депутати Ганна Гопко. Відповідно, заступник глави парламенту просить главу МЗС з’ясувати чи ці відомості відповідають дійсності. Р. Кошулинський просить сприяння у скеруванні запиту до відповідних органів Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії щодо отримання громадянства цієї держави особами, які перебували у фракції ВО «Свобода».
Водночас партія вимагає від кандидата в народні депутати Ганни Гопко публічного вибачення та спростування недостовірної інформації про буцімто наявність у парламентаріїв-свободівців британських паспортів. У разі невиконання цих вимог, націоналісти звертатимуться до суду щодо захисту честі, гідності та ділової репутації, повідомляє прес-служба ВО «Свобода».