Дорогі співвітчизники!
Радий щиро вітати вас з Міжнародним днем захисту дітей. Святом багатогранним і по-своєму унікальним, яке поєднує в собі світлі почуття з вимогливістю й потужним закличним сенсом. Нагадуючи про те, що дітей потрібно не просто любити і віддано дбати про них, своїх і чужих, а й ростити — повсякденно, вміло, відповідально — гідну зміну, якій іти далі, вести свою країну до нових обріїв та рубежів.
Важливість, доленосність цього завдання незрівнянно посилюються нині, коли Україна і світ вступили в чергову смугу збурень та випробувань. Тільки з всебічно розвинених, освічених особистостей, свідомих, сильних духом і морально чистих громадян може постати життєздатне, здорове і динамічне суспільство з широкими перспективами, спроможне протистояти наростаючій хвилі викликів та ризиків.
Слід відверто й чесно визнати, що держава і влада, вся наша спільнота роблять ще далеко не все на них покладене і від них залежне на цьому ключовому напрямі свого буття та історичного покликання. Маємо виходити з того, що реальна турбота про дітей, участь у повнішому забезпеченні їхніх прав, інтересів та потреб, оберігання від не завжди ласкавих вітрів та впливів сьогодення — усе це, слугуючи підростаючому поколінню, робить кращими, добрішими, милосерднішими і нас самих.
Нехай у цій нелегкій і непростій, але благородній та вдячній царині повніше і глибше розкриваються гуманістичні риси нашого національного характеру, краса і щедрість народної душі.
Плекаємо дітей — будуємо майбутнє!