Учора під головуванням Президента України Віктора Януковича відбулося засідання Комітету з підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Глава держави у своєму вступному слові відзначив, що вперше в історії нашої держави ми отримали такий шанс — проведення європейського футбольного чемпіонату, тож повинні використати його гідно, провести свято спорту на високому рівні.
За час підготовки до Євро-2012, зауважив В. Янукович, держава відчула свої можливості й недоліки, цей період був непростий, лунали й ультиматуми щодо можливості відкликання Чемпіонату з України. Однак, наголосив Президент, ми подолали всі перешкоди і вийшли на фінішну пряму. В Україні побудовано не лише чотири стадіони європейського взірця, а й величезну спортивну і туристичну інфраструктуру, прокладено 2 200 км нових магістральних доріг, відремонтовано понад чотири тисячі кілометрів доріг, відбулася реконструкція аеропортів, злітних смуг, зведено величезну кількість готелів різного рівня. «Це той іспит, які пройшли разом будівельники і центральні та місцеві органи влади, — сказав В. Янукович. — І це слугуватиме майбутнім поколінням».
До початку Євро-2012 залишилося 10 днів. Президент доручив віце-прем’єр-міністрам, керівникам обласних держадміністрацій та головам міст, котрі прийматимуть футбольний чемпіонат, та всім відповідальним особам простежити підготовку до дрібниць — починаючи від питань безпеки разом із правоохоронними органами, аж до тротуарів та газонів, на яких мають бути висаджені квіти, щоб наші міста мали святковий вигляд.
«Від аеропортів до стадіонів, готелів, медичних служб — усе повинно бути приведено в порядок», — підкреслив В. Янукович.
Учасники засідання  (на знімку) підбили підсумки підготовки до проведення фінальної частини Чемпіонату з футболу Євро-2012, заслухали доповідь віце-прем’єр-міністра—міністра інфраструктури, відповідального секретаря комітету Бориса Колеснікова, голови Київської міськдержадміністрації Олександра Попова, міських голів Харкова Геннадія Кернеса, Донецька — Олександра Лук’янченка та Львова — Андрія Садового.
Зокрема, Б. Колесніков зазначив, що, незважаючи на величезні труднощі, які залишилися у спадок від попередньої влади (скажімо, на головному об’єкті — Національному стадіоні «Олімпійський» ситуація була вкрай критична: відставання у строках понад 10 місяців), владі вдалося виправити недоліки та впоратися із наміченими завданнями вчасно.
Євро-2012 стане третім турніром в історії європейських національних футбольних першостей, господарями якого є дві країни.
Фото з офіційного сайту Президента України.