Відкриття Олімпійського дому свідчить про системний підхід влади до розвитку спорту в Україні. Про це заявив народний депутат-регіонал, голова футбольно-спортивного товариства «Динамо» Віктор Корж.
«Влада в черговий раз довела, що вона послідовно і систематично виконує свої зобов’язання щодо приведення України до європейських стандартів життя, сприяє популяризації олімпійських принципів та ідеалів, пропагує принципи здорового способу життя», — зазначив Віктор Корж, наголосивши на тому, що особиста участь у заході Президента України свідчить про належний рівень уваги влади до питань розвитку спорту в країні.
За словами народного депутата, це неординарна подія в житті української спортивної спільноти, адже сама ідея створення «осередку, який став би центром олімпійського руху та об’єднав під своїм дахом всі олімпійські федерації, апарат НОКу та інші спортивні структури», з’явилася в далекому 2003 році. На той час Віктор Янукович не лише очолював уряд, а й обіймав посаду президента НОК.
Президент України Віктор Янукович, відкриваючи нове приміщення Олімпійського дому, зауважив, що підготовка олімпійців завжди вимагає від тренерів, спортсменів найвищого напруження та підняття спортивного духу і можливостей людини.
Найпершу прес-конференцію в новому Олімпійському домі буде присвячено вшануванню найкращого спортсмена квітня за версією НОК — срібного та бронзового призера чемпіонату Європи із дзюдо динамівця Володимира Сороки.