Наша газета вже писала про те, що у Калуші діє безплатна медицина. За словами голови Івано-Франківської ОДА Михайла Вишиванюка, у нього «двояке ставлення» до цього «комунізму в окремо взятому місті». 

Про це він сказав під час прес-конференції, відповідаючи на запитання кореспондента «Голосу України», чому досвід Калуша не поширюється в інших районах краю. З одного боку, наголосив він, я вітаю міського голову, який велику увагу приділяє розвитку медицини. Однак, зауважив Михайло Васильович, при цьому він забуває сказати, що Калуш отримав 49 млн. грн. з державного бюджету на придбання найсучаснішого медичного обладнання саме при допомозі ОДА. «Тож не можна медалі вішати лише собі одному, — дорікнув голова. — Бо ніде ніколи не прозвучало, що ці гроші місто отримало за допомогою обласної держадміністрації».

З другого боку, зауважив Михайло Вишиванюк, є Бюджетний кодекс і його треба дотримуватися. «Кожен інший міський голова міг би спрямувати бюджетні кошти на потреби охорони здоров’я, залишивши недофінансованими інші статті», — сказав він, натякаючи, за рахунок чого процвітає медицина Калуша. І, як наслідок, резюмував градоначальник, «потім звучить «плач Ярославни», що місту не вистачає коштів на виплату заробітної плати». Тож голова наголосив, що в Калуша «братимемо за приклад лише те, що є позитивне. А за негативне будемо критикувати і намагатися спрямувати в правильне русло».

Івано-Франківськ.