Депутати Рівненської обласної ради на сесії минулої п’ятниці відреагували на ситуацію, що склалася внаслідок утворення Центральною виборчою комісією виборчих округів у Рівному.
— Постановою ЦВК №82 від 28 квітня 2012 року місто Рівне розділене між двома виборчими округами — №152 та №153, — каже голова Рівненської обласної ради Юрій Кічатий (на знімку). — Це викликало невдоволення у виборців обласного центру, яке вони висловили у своєму зверненні до голови Рівненської ОДА. Їх турбує, що частина рівнян не в змозі висловити власну думку щодо кандидата в народні депутати від обласного центру, чим порушуються їх конституційні права та завдається шкода іміджу влади.
Депутати Рівненської обласної ради прийняли звернення до ЦВК щодо ситуації, яка склалася внаслідок утворення виборчих округів у місті Рівне, у якому виклали своє бачення проблеми, а також прохання внести зміни до постанови Центральної виборчої комісії, передбачивши включення міста Рівне в межі одного виборчого округу.
— Відповідно до Закону України «Про вибори народних депутатів України» рішення щодо утворення одномандатних виборчих округів приймає Центральна виборча комісія без урахування пропозицій чи рекомендацій місцевих органів влади, — продовжує Юрій Кічатий. — У своєму зверненні до ЦВК депутати Рівненської обласної ради просять її ініціювати зміни до виборчого законодавства, аби у ньому передбачити погодження меж виборчих округів з місцевими органами влади та громадськістю.
Рівне.