Україні взагалі не потрібно субсидіювати купівлю газу для потреб житлово-комунального господарства. Адже для цього цілком достатньо газу власного видобутку, ціну на який установлює держава, — він дешевий, його взагалі можна за собівартістю продавати. Інша річ, що Міжнародний валютний фонд забороняє це робити. Так народний депутат Володимир Матвєєв прокоментував заяву глави місії МВФ Кристофера Джарвіса про те, що Фонд готовий повернутися до обговорення питання фінансування України, коли побачить намір влади продовжити відповідні реформи. Пан Джарвіс пояснив, що йдеться про збільшення тарифів на газ і опалення для населення та проведення регулярних підвищень у майбутньому, за умови скасування субсидій.
«Показово те, що вказівки МВФ віддано виконують не тільки представники влади, яка випрошує в нього кредит, а й фракція «БЮТ-«Батьківщина», — цитує слова депутата прес-служба КПУ.
Комуніст нагадав, що в України є не тільки необхідність, а й можливість відмовитися від згубного співробітництва з МВФ: «Шукати гроші для оздоровлення економіки потрібно всередині країни, — заявив парламентарій. — І в Антикризовій програмі, яку Компартія представила владі й громадськості ще торік, є джерела цих грошей».