Місто Кам’янець-Подільський отримає кошти на модернізацію теплопостачання від програми «Демо-Україна». За інформацією депутата Хмельницької обласної ради Володимира Мельниченка, за право його отримати змагалося 40 міст України.

Уже найближчим часом до міста надійде кредит на суму 400 тисяч євро, наданий під чотири відсотки. Освоюватиме його комунальне підприємство «Міськтепловоденергія», яке наразі модернізує каналізаційно-очисні споруди за гроші, надані Світовим банком. Нова програма передбачає співфінансування з міського бюджету, влада міста мусить виділити один мільйон 200 тисяч гривень. Якщо реципієнт дотримається всіх вимог проекту, то здобуде ще й безповоротний грант від донора в розмірі наданого кредиту — 400 тисяч євро. Загалом місто зможе вкласти в покращення теплопостачання квартир мешканців майже одинадцять мільйонів гривень.

За ці кошти планують 31 будинок найбільшого мікрорайону Жовтневого обладнати індивідуальними тепловими пунктами, що дозволить покращити якість послуг, а також розв’язати проблему з рециркуляцією гарячої води. Автоматичні регулятори тепла забезпечать його рівномірне розподілення по всіх стояках кожного будинку, обіцяють тепловики. Як швидко вдасться реалізувати ці наміри, залежить від термінів надходження коштів, кажуть у міськвиконкомі.

Кам’янцю дісталася перемога ще й тому, що місто вже має успішний досвід освоєння подібних кредитів. Експерти Світового банку навесні провели ретельну ревізію й залишилися задоволені.