Тепер, коли визначено заявочний склад збірної України на Євро-2012, він буде пропорційним тренерсько-адміністративному штабу команди, до якого входить 23 особи.
Насамперед, тренер і його асистенти: Блохін, Баль, Калитвинцев, Роменський і наймолодший у тренерській команді — 27-річний фахівець з фізпідготовки Віталій Кулиба, котрий допомагає Вінченцо Пінколіні в київському «Динамо».
Начальник команди — Ігор Черкасов. Менеджер — Олег Тарадай. Чотири адміністратори на чолі зі старійшиною, 71-річним Русланом Волчанським. Квартет лікарів, серед яких брати-динамівці Андрій та Ігор Шморгуни. Чотири масажисти, два фахівці наукової групи, відеооператор, прес-аташе.
Серед тих, хто відповідатиме за здоров’я футболістів української команди — двоє італійців. Вони працювали в штабі «синьо-жовтих» ще на ЧС-2006. Кажуть, туди їх прийняли за рекомендацією Андрія Шевченка. Перший — 52-річний лікар Альберто Дольчі, раніше працював в «Мілані». Нині його основне місце роботи — клініка містечка Галларате. Другий — 49-річний масажист П’єтро Сарпелоні з клубу другого італійського дивізіону «Брешіа».