Переможцем на дострокових виборах до парламенту серед депутатів-мажоритарників на виборчому окрузі №16 (Вінницька область) був самовисуванець юрист із Києва Роман Стаднійчук. Його прізвище значилося на сайті ЦВК до 10 листопада. Пізно ввечері цього числа комісія визнала переможцем іншого кандидата — Юрія Македона. Він теж самовисуванець, так само юрист за фахом, навіть одного віку з паном Стаднійчуком, обом по 34 роки. Під час засідання ЦВК стався прикрий випадок. Голова окружної комісії №16 Валерій Осадчий відмовився зачитувати протокол про визнання нового переможця виборів.
На неодноразові прохання членів Центрвиборчкому зробити це, чоловік просто мовчав. Тоді Голова ЦВК Михайло Охендовський запитав, чи є ще хтось у залі з ОВК №16. Піднялася жінка, якій доручили виконати передбачену законом процедуру — оголосити рішення комісії. ЦВК змінив переможця на підставі рішення суду.
— У нашого кандидата, а тепер уже народного депутата Юрія Македона, голоси вкрали за дуже простою схемою, — розповіла кореспонденту «Голосу України» довірена особа Ю. Македона Олена Грабик. — Пан Стаднійчук звернувся до ОВК із заявою, що має факти порушення на двох дільницях. На цій підставі окружна комісія прийняла рішення провести перерахунок голосів на дільниці в райцентрі Крижопіль. Встановили, що не вистачає 23 бюлетені (загалом на дільниці 2,5 тисячі виборців). Тобто під час першого підрахунку ці 23 бюлетені були, а тепер їх немає. Хоча ці 23 голоси не належали ні нашому кандидату, ні опоненту пану Стаднійчуку. Незважаючи на це, комісія прийняла «мудре» рішення: визнати вибори на дільниці недійсними. У такий спосіб позбавила нашого кандидата голосів, які давали йому можливість стати переможцем.
За словами співрозмовниці, постанову ОВК про визнання виборів недійсними оскаржили в суді. На підставі рішення Вінницького апеляційного адмінсуду, який скасував постанову ОВК про визнання виборів недійсними на вказаній дільниці, ЦВК також скасувала постанову окружної комісії та визнала переможцем іншого учасника перегонів — Юрія Македона. Його перевага над опонентом становить 34 голоси.
Чому ж тоді голова ОВК 
В. Осадчий відмовився зачитати протокол на засіданні ЦВК? У телефонній розмові з кореспондентом «Голосу України» він пояснив, що на той час у нього вже була ухвала Київського апеляційного адмінсуду. За його словами, суд зупинив дію постанови ЦВК щодо скасування рішення окружної комісії про визнання виборів недійсними на згаданій дільниці, де перераховували голоси. Роман Стаднійчук на прохання дати оцінку ситуації відповів, що нічого не коментуватиме, «бо тривають судові засідання».
Вінницька область.