У соцмережах з’явилися групи, де реєструються кияни, котрі бажають поселити в себе вболівальників. Таких безкорисливих добровольців у Фейсбуку вже близько 500. Днями вони створили англомовний сайт www. rooms4free.org.ua.
«Ідея виникла півтора місяці тому. Ми з другом були обурені цінами в готелях, — розповідає один з ініціаторів руху Ігор Пилипчук. — Адже розуміємо, що вперше за останніх 20 років в Україну приїде така велика кількість туристів, то навіщо ж їх відлякувати?!».
Учасники групи залишають свої пропозиції в Мережі, пояснюючи участь в акції тим, що вони прагнуть довести: «Україна — гостинна країна». Кличуть гостей пожити в них безплатно й кияни, і жителі приміських населених пунктів. Кількість запрошених залежить від побутових умов господарів. До того ж їм обіцяють не тільки дах, а й, як кажуть, їжу: хто увагу й екскурсії, а хто до цього і знаменитий український борщ. І хоча не всі володіють іноземними мовами, однак вважають, що це не стане проблемою, бо ж футбольна — у світі одна і розуміють її всі.
Щоправда, є господарі, які запрошують гостей з умовою. Одні не бажають, щоб це були фанати-підлітки, а інші кличуть у гості тільки вболівальників, які володіють англійською мовою: самі хотіли б повправлятися в ній. Цікаво, серед тих, хто хотів би поселити в себе фанів, чимало відомих людей — політиків, артистів.