Серед перспективних напрямів співпраці — енергетична галузь, сільське господарство, машинобудування, авіакосмічна, освітня та культурно-гуманітарна сфери, туризм.
Україна і Королівство Саудівська Аравія мають значний потенціал для співпраці в усіх сферах. На цьому акцентував увагу Голова Верховної Ради України Володимир Литвин під час учорашньої зустрічі з делегацією депутатської групи дружби «Саудівська Аравія — Україна» Консультативної Ради Королівства Саудівська Аравія. Делегацію очолив заступник голови Комітету міжпарламентської українсько-саудівської групи Консультативної Ради Абдалла Заміль Абдурахман Ал Дріс (на знімку).
Володимир Литвин зазначив, що двосторонні відносини між нашими країнами вийшли на якісно новий етап розвитку, особливо на політичному рівні. У цьому контексті він підкреслив значення візиту до України Голови Консультативної Ради Королівства Саудівська Аравія Шейха Абдалли Аль Аш-Шейха у жовтні минулого року, який, за словами керівника парламенту, став важливим етапом у розвитку та зміцненні двосторонніх взаємин.
На думку Голови Верховної Ради, активізація політичного діалогу між нашими країнами сприятиме інтенсифікації співпраці в різних сферах, зокрема, економічній. При цьому керівник парламенту наголосив, що існуючий рівень товарообігу не відповідає реальному потенціалу України і Саудівської Аравії.
Серед перспективних напрямів В. Литвин назвав енергетичну галузь, зокрема, ядерну енергетику, сільське господарство, машинобудування, авіакосмічну, освітню та культурно-гуманітарну сфери, туризм, зазначивши, що розвиток двостороннього співробітництва є вигідним для обох сторін.
Голова Верховної Ради висловився за необхідність подальшого розвитку договірно-правової бази співпраці, висловивши сподівання, що ближчим часом буде завершено роботу над 11 проектами двосторонніх угод.
Своєю чергою, заступник голови Комітету міжпарламентської українсько-саудівської групи Консультативної Ради зазначив, що Саудівська Аравія прагне до всебічного розвитку взаємин з Україною, відзначивши її роль і вагу на міжнародній арені, значний потенціал в економічній та сільськогосподарській сферах та перспективність для інвестицій.
Прес-служба Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.