Учора Президент України Віктор Янукович взяв участь у церемонії складання присяги особами, вперше призначеними на посаду професійного судді.

«Наша мета — привести систему правосуддя в Україні до найкращих міжнародних стандартів, посилити авторитет і престиж суддівської професії, зміцнити незалежність суддів», — наголосив глава держави. Він висловив переконання, що українське суспільство потребує освічених суддів, здатних зайняти принципову позицію в захисті інтересів громадян і суспільства.

Нині, за словами Президента, влада вживає необхідних заходів для поліпшення правових, соціальних і фінансових гарантій незалежності представників Феміди.

А прийняття нового Кримінального процесуального кодексу країни відіграє важливу роль не лише для роботи судової системи, а й для всього українського суспільства, правового захисту громадян тощо.

«Вірю, що результатом впровадження цього закону стане забезпечення справжньої змагальності та рівності сторін у кримінальному процесі, підвищення оперативності кримінального провадження, а також встановлення дієвої системи гарантій захисту прав і свобод учасників кримінального провадження», — зазначив глава держави.

Президент переконаний, що кожен громадянин має відчувати підтримку держави у доступі до правосуддя в судах усіх рівнів та спеціалізацій.

Для цього, зазначив глава держави, необхідно насамперед забезпечити доступ громадян до інформації про судові засідання, надати їм можливість швидко та безперешкодно подавати до суду документи, створити зручні умови для ознайомлення з матеріалами справи тощо.

А ухвалення Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» стане важливим кроком у напрямку реального утвердження конституційного принципу надання кожному громадянину України кваліфікованої правової допомоги. Саме з цією метою Президент, як повідомляє його прес-служба, вніс до Верховної Ради законопроект «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».