Народний депутат Іван Стойко («НУ—НС»), який минулого тижня відзначився у кулачних боях в парламенті, на прес-конференції у Тернополі заявив, що «краще битися кулаками, ніж брати до рук зброю». «Для нас мова — це святе, — сказав він.
На переконання парламентарія, якщо не вдасться зняти законопроект В. Колесніченка — С.Ківалова з розгляду, то можна відступити від Регламенту і років на десять накласти табу на те, щоб у парламенті порушувались мовні питання.
«Жителі Півдня і Сходу, з якими мені доводилось спілкуватися, — сказав народний депутат, — не бачать сенсу у такому законі, оскільки жодних утисків у мовному питанні не зазнають».
Мовне питання, вважає він, виникло не випадково. Представникам нинішньої влади немає з чим йти на вибори, свої обіцянки вони не виконали. Тенденції в економіці невтішні. Якщо вірити Держстату, зростання ВВП у першому кварталі становить 1,6 відсотка замість запланованих 3,8. Падіння у промисловості, агропромисловому комплексі, будівництві, навіть у хімії і металургії. Невідомо, звідки оплачуватимуть соціальні ініціативи, хіба що увімкнуть друкарський верстат. Не виправдали себе пенсійна і податкова реформи.
До речі, представники політичних та громадських організацій, які входять до обласного комітету опору диктатурі, підписали спільну заяву, у якій висловилися проти ухвалення законопроекту «Про засади державної мовної політики». Вони надіслали її Президенту України, до Верховної Ради і Кабінету Міністрів.
Тернопільська область.
На знімку: Іван Стойко.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Фото автора.