Перша полуниця в Дніпропетровській області традиційно достигає в середині червня. Але цього року з’явилася на місяць раніше. Прилавки буяють смачною, спілою, солодкою ягодою по 25 гривень, привезеною з Нікополя (найпівденніше місто області). Дуже велика і гарна вже коштуватиме 30 гривень, але вона не витримує жодного порівняння з турецькою із супермаркету по 32 гривні за кілограм. Як то кажуть, відчуйте різницю! І головне — аромат!
З’явилася на ринку й черешня. Наливчата, соковита — від 20 до 25 гривень за кілограм, а от смаглява кісточка, обтягнута шкіркою, — за 10 гривень. Продавці кваплять покупців: налітай, купуй, а то раптові дощі й похолодання знищать урожай, — але ціну тримають.
Однак одною черешнею та полуницею ситий не будеш. М’ясо на ринках Дніпропетровська, як і хліб, «зупинилося» у ціні: курячі стегенця коштують у середньому 28 гривень за кілограм, вирізка «тягне» на 60—70, сало — 30—50. Є і молода картопелька за доступними цінами: «горошок» можна купити за 6 гривень, а бульбу побільше — вже за 9—11. Не дешевшають помідори: 23—25 гривень, а огірки — 10 гривень.
Крупи, переважно, коштують, як і раніше. Тільки от вівсяні пластівці чомусь піднялися в ціні: від 3 гривень за пачку до 5—7. Молоко теж дороге — до 8 гривень за літр, що в магазині, що на базарі. Кілограм домашнього сиру обходиться в 30—35 гривень, тому справді є делікатесом.
Нарешті після Паски подешевшали яйця: десяток можна купити за ціною від 5 до 6,5 гривні. Якщо пошукати, то можна придбати десяток у роздрібній мережі й по 3 гривні 80 копійок, але нарікайте на себе, якщо жовток виявиться злегка зеленуватим.
Упала й ціна на цукор: від 10 гривень 19 копійок узимку до 6 гривень із копійками за кілограм нині.