Вітрильний спорт. Акваторія Київського водосховища. 24—27 травня. Шостий сезон міжнародної WіndMaster Regatta. Інформаційну підтримку змаганням надає «Голос України».
Підсумкові результати. «Зірковий». 1. Василь Гурєєв (Київ)/Віталій Кушнір (Одеса). 2. Іван Чахлатий/Ілля Базурін (Севастополь). 3. Денис Хащина/Дмитро Мечетін (Дніпропетровська область). Крейсерсько-перегонові яхти. Дивізіон А. 1. «Odіn» (стерновий — Андрій Зайченко, Запорізька область). 2. R&B (Ігор Юшко, Київ). 3. «Оріон ІV» (Ігор Гордієнко, Київ). Дивізіон В. 1. MG (Сергій Міщенко, Київська область). 2. «Гамма ІІ» (Олег Несін, Київ, ця яхта виступала з логотипом «Голосу України» на борту). 3. «Еол» (Євген Рудоміно, Київ). «Спортботи». 1. «Океан» (Максим Зінченко, Київ). 2. «Melges24» (Юрій Юдовицький, Київ). 3. «Scorpіo» (Остап Яковенко, Київ). «Оптиміст». 1. Катерина Гуменко (Одеса, команда «Трансбункер»). «Кадет». 1. Ігор Львов/Вадим Літвак (Київ, школа Палацу дітей та юнацтва).
Першого змагального дня на Київському морі панувала ще та погода. Пориви північно-східного вітру сягали 10—15 м/с, розганяючи при цьому хвилю до півтора метра.
— Звичайно, буває й гірше, — зауважив директор регати, учасник навколосвітніх перегонів Whіtbread, Юрій Семенюк, — але для декого і така обстановка виявилася критичною. З сильним вітром особливо зрозуміло, хто на що здатен...
Початок того дня приніс головну несподіванку — з дистанції зійшов фаворит дивізіону кейсерсько-перегонових яхт — «R&B». Він прекрасно стартував, захопив лідерство, але сильний порив вітру на повному курсі розірвав ахтерштаг. І щогла зламалася.
Однак мужній екіпаж, усвідомлюючи, що вибув з боротьби за головний приз, протягом ночі поставив нову щоглу і вранці знову вийшов на старт. І виграв перегони другого дня, діставши за це спеціальну заохочувальну відзнаку. А в взагалі «R&B» посіла підсумкове друге місце.
26 травня постійний партнер WіndMaster Regatta страхова компанія «ІНГО» за традицією нагородила цінними призами п’ять наймолодших учасників регати, і один із дитячих вітрильних закладів дістав у подарунок новеньку яхту класу «Оптиміст». Щасливий жереб випав школі київського Палацу дітей та юнацтва. Квиток з іменем Марії Ладоні витягнув вихованець столичної школи Палацу дітей та юнацтва, а нині видатний яхтсмен — багаторазовий чемпіон світу і Європи, учасник Олімпійських ігор, Сергій Пічугін. Він і назву для яхті придумав миттєво — «Жабеня».
Пристрасті на Київському морі вщухли. Але у вересні тут очікується чергове пожвавлення — яхтсмени зберуться на другу частину шостого сезону WіndMaster Regatta.
Після першого старту яхта «R&B» поверталася в гавань на буксирі.
 
Сергій Пічугін і юна яхтсменка Марія Ладоня біля новенького «Оптиміста».
Фото Віктора БРАНИЦЬКОГО.