Учора в столичному міжнародному аеропорту «Бориспіль» відкрито новий термінал «D» — найбільший в Україні. У офіційній церемонії відкриття взяли участь Президент України Віктор Янукович, віце-прем’єр-міністр України Борис Колесніков, генеральний директор ДП МА «Бориспіль» Антон Волов.
Віктор Янукович подякував усім, хто мав відношення до будівництва цього аеровокзального комплексу, а пасажирам, що прилітатимуть у новий термінал, побажав «комфорту, приємних вражень і м’якої посадки». Глава держави назвав відкриття термінала «D» у аеропорту «Бориспіль» інвестицією нашого покоління майбутнім поколінням.
За словами Бориса Колеснікова, термінал «D» зможе обслуговувати до 15 млн. пасажирів на рік. У його зоні відправлення передбачено 61 стійку реєстрації, 18 пунктів контролю на авіабезпеку, 28 кабін паспортного контролю. Галерея очікування рейсів у зоні відльоту має довжину 870 м.
Уже сьогодні новий термінал прийме перший рейс, а надалі зустрічатиме гостей футбольного чемпіонату Євро-2012, які прибуватимуть у нашу країну.
— З 1 серпня сюди перейдуть українські та міжнародні авіакомпанії, які виконують міжнародні рейси. Авіакомпаніям потрібно орієнтовно 60 днів, щоб технологічно відпрацювати та перевести свої рейси, — зазначив віце-прем’єр-міністр.