У Луцьку затримане злочинне угрупування, яке кілька днів тому вчинило збройний напад на мешканця села Підгайці Луцького району Олександра Н. та його знайомого Богдана Я. Перший із них нібито займався обміном валюти біля колишнього центрального універмагу в Луцьку. В перестрілці, яка зав’язалася біля будинку в Підгайцях, Олександр та Богдан отримали вогнепальні поранення в руки та ноги. Від більш серйозних наслідків їх врятувала власна спритність та наявність пристрою для стрільби гумовими кулями.

За даним фактом слідчим відділом Луцького районного відділу УМВС України в області було порушено кримінальну справу. Завдяки професійній роботі оперативників, за підозрою у скоєнні злочинів спочатку було затримано одного нападника, а згодом і двох його спільників. Ними виявилися мешканці Луцька: неодноразово раніше судимий 45-річний Ігор Б., 51-річний Валерій С. та 22-річний Роман Д. У ході обшуку за місцем проживання ватажка угрупування Ігоря Б. було виявлено автомат Калашникова та дев’ять магазинів до нього, п’ять пістолетів та сім магазинів до них, мисливський обріз, майже півтори тисячі патронів різних калібрів, чотири пристрої для безшумної стрільби, димову гранату, електродетонатор, майже три кілограми вибухівки (на знімку).

Затримані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання Луцького міськвідділу внутрішніх справ. Підозрювані зізналися в скоєнні ще одного розбійного нападу із застосуванням вогнепальної зброї — наприкінці 2011 року. Тоді вони поранили потерпілого в ногу і забрали в нього 80 тисяч гривень. Триває слідство, в ході якого буде з’ясовуватись їхня можлива причетність до скоєння інших злочинів.

Волинська область.