Наприкінці 2010 року між Управлінням капітального будівництва Чернівецької ОДА та приватною фірмою було укладено договір підряду з реставрації пам’ятки архітектури початку ХХ століття Обласного музично-драматичного театру ім. О. Кобилянської. У свою чергу, зазначена приватна фірма в листопаді 2011 року уклала договір субпідряду з приватним підприємством, згідно з яким вказане підприємство було зобов’язане виконати роботи з реставрації театру до 31 грудня 2011 року на суму 117 тисяч 656 гривень.
У грудні 2011 року посадові особи приватного підприємства з метою незаконного отримання на свій рахунок бюджетних коштів склали свідомо неправдиві документи, в яких зазначили, що ними згідно з договором субпідряду виконані роботи з монтажу витяжної системи вентиляції в театрі на загальну суму 117 656 гривень. Водночас згідно з актом обстеження об’єкта та довідки Державної фінансової інспекції в Чернівецькій області від 12 березня 2012 року зазначеним підприємством виконано робіт на суму всього 8259 гривень. Таким чином, за роботи, які підприємство не виконувало, на його рахунок незаконно перерахували бюджетні кошти — 109 тисяч 296 гривень.
У вчиненні злочину підозрюється директор приватного підприємства та посадовці УКБ Чернівецької ОДА. Слідче управління УМВС України в Чернівецькій області порушило кримінальну справу за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває слідство.