По гарячому сліду було затримано 34-річного раніше судимого одесита, який зізнався у тому, що ударом ножа зарізав 42-літнього офіцера Збройних Сил України.
Убивство скоєно на вулиці Фонтанська дорога. На лавці група чоловіків, серед яких був і офіцер, розпивала спиртні напої. У результаті сварки один із них витяг із кишені ножа і ударом у серце позбавив життя офіцера.
Злочин було розкрито. В підозрюваного в убивстві знайдено знаряддя злочину — закривавлений ніж. Він зізнався, що вчинив злочин на ґрунті неприязного ставлення до потерпілого, що виникло раптово.
Стосовно затриманого порушено кримінальну справу за скоєння навмисного вбивства.
...у тюремних камерах живеться комфортніше, ніж на волі
Результати спецоперацій «Заслін» і «Щит», проведених департаментом охорони, нагляду та безпеки режиму і контролю виконання судових рішень пенітенціарної служби України, неприємно здивували працівників правоохоронних органів. З’ясувалося, що найбільшу кількість гривень в охоронюваних зонах, у перерахуванні на одну тисячу засуджених, вилучено у виправних колоніях і слідчих ізоляторах Одеської області.
Виправні установи Одеського регіону, поряд з установами Запорізької області, також виявилися «лідерами» за кількістю вилучених у тих, хто перебуває під слідством, і засуджених мобільних телефонів.
Операції проводилися з метою забезпечення правопорядку в установах виконання покарань і слідчих ізоляторів Державної пенітенціарної служби України під час травневих свят, надійного перекриття каналів надходження в охоронювані зони, заборонених до використання речей і предметів.
Мешканцям тюремних камер, як з’ясувалося, живеться значно комфортніше, ніж на волі.
Одеса.