Учора під головуванням Президента України Віктора Януковича за участі Голови Верховної Ради України Володимира Литвина відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони. Учасники зібрання обговорили проблеми забезпечення населення України якісними та доступними лікарськими засобами, а також заходи щодо протидії терористичним проявам.

Президент наголосив на важливості якнайшвидшого прийняття змін до чинного законодавства, які мають забезпечити ефективнішу протидію терористичним проявам, повідомляє прес-служба глави держави. В. Янукович позитивно оцінив напрацьовані Радбезом пропозиції щодо системних заходів — насамперед законодавчих змін, які працюватимуть на посилення боротьби з тероризмом. «Пропозиції, напрацьовані РНБО, як мені здається, дають відповідь на те, яким чином нам треба підсилити наше законодавство», — сказав він. Сьогодні, наголосив В. Янукович, це є вимогою громадян України.

Віктор Янукович звернувся до Голови Верховної Ради Володимира Литвина щодо якнайшвидшого розгляду в парламенті відповідних змін до законодавства.

«Наше завдання — щоб найближчим часом розглянути це питання в парламенті й внести зміни до українського законодавства. Це треба зробити напередодні Євро-2012. Територію нашої держави треба зробити безпечною для життя наших громадян», — сказав Президент.

За його словами, українці підтримують посилення заходів безпеки в цьому напрямку. «Я багато мав розмов на цю тему з людьми на виїздах, у регіонах і я знаю їх точку зору. Люди вимагають, щоб ми значно посилили сьогодні роботу в цьому напрямі. Передусім змінили чинне законодавство», — додав Янукович.

Розкриття справи щодо вибухів у Дніпропетровську глава держави назвав принциповим для правоохоронців нашої держави. «Що стосується розкриття цієї справи — я переконаний, що це вже справа честі правоохоронних органів. Ми на цю тему говоримо щоденно, по кілька разів на день», —зазначив В. Янукович. Водночас він зауважив, що сьогодні деякі політики «паразитують» на цій темі.

Під час засідання РНБО Президент також доручив Генеральній прокуратурі України разом із Міністерством охорони здоров’я перевірити стан українського ринку ліків. «Я хотів би, щоб Генеральна прокуратура в тісному контакті з Міністерством охорони здоров’я перевірила стан справ на ринку ліків, всі інфраструктури, які працюють, і вжила вичерпних заходів», — заявив Янукович.

За його словами, проблема доступних і якісних ліків в Україні становить серйозну загрозу. Водночас Президент закликав усі повноважні органи найближчим часом внести зміни до законодавства, щоб виправити ситуацію на ринку ліків.