Тема запровадження другої державної мови є інструментом передвиборної боротьби, який використовує Партія регіонів. Про це заявив у Донецьку народний депутат України, лідер партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк. «Сьогодні влада забрала у людей пенсії та заробітні плати, знищила економіку, медицину, освіту, знищила Конституцію. Тепер знищують мову і країну», — зазначив депутат. На його думку, «мовне» питання порушується провладною партією для того, щоб відволікти увагу від  важливіших соціальних проблем.

«Вони розуміють, що програють вибори, і через це порушили питання, якому вже двадцять років, — закон про мови. Це завдання Партії регіонів, яке вона виконує для мобілізації свого виборця, але це може призвести до знищення України через неймовірні протиріччя в і так слабкій державі. Моя позиція категорична і беззастережна: це тягне за собою розкол країни», — вважає А. Яценюк.

Депутат нагадав, що Об’єднана опозиція в своїй програмі пропонує запровадити спеціальні програми, які дадуть дітям змогу знати англійську нарівні з рідною мовою. Щодо російської мови, то, на переконання лідера «Фронту змін», її необхідно вивчати також. «Але використовувати тему мови як інструмент передвиборної боротьби і знищення держави як такої нікому не дозволено. Ми робитимемо все, щоб цей закон не пройшов у парламенті».

Під час приїзду до Донецька А. Яценюк зустрівся із партійним активом просто неба — перед будівлею обласної державної адміністрації. За інформацією представників обласного осередку партії, комерційні, державні та муніципальні установи відмовилися надати в оренду приміщення для проведення зустрічі з опозиційним політиком. «Буду відвертий: Донецьк  поки що не готовий голосувати за Об’єднану опозицію. Нам треба переконати донеччан в тому, що ми знаємо, що робити. Що ми якісно нові люди і несемо відповідальність за кожне слово, яке кажемо. Що програма Об’єднаної опозиції реальна, і кожен пункт, на відміну від інших програм, — це готовий закон, внесений у парламент», — закликав однопартійців політик.

Народний депутат представив на мітингу голову обласного передвиборчого штабу Об’єднаної опозиції — керівника Донецької організації «Фронту змін», депутата Маріупольської міської ради Олександра Ярошенка. Лідер партії також повідомив, що на всі 21 одномандатний виборчий округ в області Об’єднана опозиція підготувала кандидатів. «Донецьк — це не вотчина Партії регіонів, людей, які грабують країну. Ми виставляємо достойних донеччан для того, щоб вони представляли інтереси людей у новому складі Верховної Ради, де демократична більшість буде мати 226 голосів. Наше завдання — парламентська більшість, і ми її отримаємо», — заявив А. Яценюк.

 

Донецьк.