Студент-другокурсник Закарпатського державного університету Михайло Гнетило став радником Прем’єр-міністра України на громадських засадах. Михайло повернувся зі столиці з посвідченням після зустрічі з керівником українського уряду. А перед тим він отримав завдання: написати службову записку главі Кабміну щодо однієї з важливих проблем Закарпатської області і запропонувати шляхи її розв’язання.

— Я описав проблему спеціальної економічної зони, яку свого часу скасували, бо переконаний: її слід відновити, оскільки спеціальні податкові пільги допомагатимуть розвивати і економіку, і соціальні питання. А це вигідно і державі, і підприємствам. Вони могли б підвищувати свій імідж, сприяючи розвитку спорту, споруджуючи, наприклад, нові спортивні майданчики та покращуючи наявні. Тобто я запропонував надавати пільгу тільки тим підприємствам, які б підтримували розвиток спорту в області.

Михайло також наголосив, що слід вирішити задавнену проблему виноробів краю: захмарна ціна ліцензії на продаж вина призвела до того, що чимало виноробів не можуть її придбати і змушені продавати за безцінь чудові вина навіть європейських сортів великим підприємствам, які їх розливають. Студент-економіст запропонував, щоб податок сплачувався виноробом в залежності від кількості проданого вина, як це практикується в об’єднаній Європі.

Закарпатська область.