Естафета вогню Олімпіади-2012 нині триває шляхами Великої Британії. Всього в заході участь візьмуть 8000 факелоносців з усіх куточків планети. Відбір кандидатів проводили оргкомітет Олімпіади Лондон-2012 і компанії—партнери естафети олімпійського вогню.
Є серед учасників і громадяни України. Вони пронесуть олімпійський вогонь на етапі естафети поблизу міста Честера 28 і 29 травня. Чотирьох українців відібрали з 3015 кандидатів.
Віра Ремажевська — директор і засновник унікального реабілітаційного центру для дітей із проблемами зору, кандидат наук, доцент, кавалер Ордена посмішки. Цю міжнародну відзнаку за 40 років її історії вручали таким видатним особистостям, як Мати Тереза, принцеса Діана і Папа Іван Павло ІІ.
Лариса Лавренюк — організатор благодійного центру з допомоги онкохворим дітям. Після пережитої особистої трагедії Лариса всю себе присвятила тим, кому загрожує смертельна небезпека від тяжкої хвороби.
Руслан Коваленко — один із засновників черкаського велоклубу. Самотужки і за власний рахунок відроджує велосипедний спорт у рідному місті. Руслан виступає організатором та ідейним натхненником багатьох велозмагань і спортивних заходів, веде велосекцію для підлітків і власноруч будує траси для змагань.
Павло Макогончук — лікар-хірург Центрального госпіталю МВС України, спеціалізується в галузі порожнинної хірургії. Практично щодня проводить в операційній по 12—15 годин, буквально рятуючи людей.
Доживемо до понеділка
Футбол. Позавчора збірна України повернулася з Туреччини, де провела етап підготовки до Євро-2012. Пробувши у столиці добу, наша команда вирушила на другий збір до Австрії.
У понеділок, 28 травня, наші футболісти проведуть контрольну зустріч проти збірної Естонії. І після цього, як сказав кореспонденту «Голосу України» асистент тренера українського колективу Андрій Баль, будуть названі прізвища футболістів, які увійдуть до заявочного списку на фінальну частину єврочемпіонату.
А тим часом Марко Девич перейшов з «Металіста» до «Шахтаря», підписавши з донеччанами 4-річний контракт.
Марадона відпочиває...
Першість країни з футболу. Перша ліга. 33-й тур. 24 травня. «Севастополь» — «Металург» (Запоріжжя). 2:1. Голи: Кузнєцов, 27, 74 — Пісоцький, 59. Вилучено Дуляя («Севастополь», 80), Матеуса («Металург», 80), Бєліка («Металург», 90+2) і тренера «Севастополя» Пучкова (80).
Свідками того епізоду стали вболівальники на стадіоні, мільйони телеглядачів, та й сам арбітр поєдинку Віктор Швецов (єдиний український рефері, котрий працюватиме на Євро-2012) не міг не побачити, як футболіст «Севастополя» Cергій Кузнєцов другий свій м’яч забив... рукою (колись таке зробив аргентинець Марадона у матчі з англійцями на чемпіонаті світу, але не так явно). Одесит, не моргнувши оком, зарахував взяття воріт. І це в матчі, котрий суттєво впливав на долю другої путівки до Прем’єр-ліги.
Як уже повідомлялося, ужгородська команда «Говерла-Закарпаття» достроково здобула перше місце в турнірі і наступного сезону виступатиме у вищому класі. Хто буде другим?  Це має вирішити завершальний тур 30 травня. «Металург» (73 очки) приймає «Геліос» (Харків), «Севастополь» (75) грає у Чернівцях проти «Буковини».
Чемпіон визначився
Баскетбол. Чемпіонат України. Суперліга. Плей-оф. Фінал. 24 травня. «Азовмаш» (Маріуполь) — «Донецьк». 79:84 (23:24, 28:8, 19:28, 9:24). Рахунок у серії став 0:4, і донецький клуб здобув золоті нагороди.