Комітет з питань науки і освіти рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін до Закону України «Про дошкільну освіту» (щодо безоплатного харчування дітей, які досягли п’ятирічного віку).
У зв’язку із запровадженням у країні обов’язкової дошкільної освіти для п’ятирічних дітей, законопроектом пропонується годувати їх безкоштовно. «Від сплати за харчування дитини звільняються батьки або особи, які їх замінюють, у сім’ях, в яких сукупний дохід на кожного члена за попередній квартал з урахуванням індексу зростання цін не перевищував прожиткового мінімуму, а також батьки або особи, які їх замінюють, діти котрих досягли п’ятирічного віку, починаючи з нового навчального року», — зазначається в проекті закону.
***
Комітет з питань науки і освіти рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін до деяких законів України (щодо участі роботодавців в освітньому процесі для підвищення якості підготовки кваліфікованих кадрів).
Члени комітету підкреслили, що реалізація законопроекту сприятиме посиленню взаємодії вищих навчальних закладів з роботодавцями у сфері підготовки кваліфікованих кадрів та їх працевлаштуванню. Скажімо, законопроектом пропонується закріпити, що ВНЗ направляє педагогічних та науково-педагогічних працівників на корпоративне навчання на основі короткотермінових програм за угодами з роботодавцем.
Вл. інф.