Громада може зробити більше, коли об’єднає зусилля з місцевим самоврядуванням. Голу Пристань на Херсонщині така співпраця зробила комфортнішою та привабливішою для туристів.

Ще в 2009 році до трьохсотріччя міста двісті вчителів та випускників місцевих шкіл зробили собі й людям подарунок, висадивши біля набережної річки Конки цілий парк. Кожен посадив по дві акації, софори чи каштани з платанами, і дерева добре прийнялися. А міськрада, у свою чергу, заповзялася підготувати «презент» у відповідь і оголосила серед спонсорів збір коштів на розбудову нового парку площею 0,7 гектара. Тепер тут зводять вхідну арку з десятьма величними колонами, придбали 35 ліхтарів та майже три тисячі квадратних метрів тротуарної плитки, щоб замостити прогулянкові алеї.
«На території парку більмом на оці стирчали руїни старих складів колишнього елеватора — тепер їх розібрали. Але жоден камінчик не пропав — будматеріали використані на зведення нової Свято-Володимирської церкви, стіни якої незабаром підводимо «під купол», — розповідає міський голова Голої Пристані Анатолій Негра. — Фактично, завдяки спільній роботі з громадою замість занедбаного пустирища отримали новий парк, перший етап розбудови якого плануємо завершити наступної осені — до Дня міста. Це стане у близько півтора мільйони гривень, але для того, щоб рідне місто квітло й зеленіло, грошей не шкода».