Футбол. Шістнадцять учасників Євро-2012 розділять між собою призовий фонд чемпіонату в розмірі 196 мільйонів євро. На минулій першості, котра відбулася 2008 року в Австрії та Швейцарії, призових було 184 мільйони євро.
У Польщі кожна з команд, котрі вийшли до фінальної частини чемпіонату Європи, за участь у турнірі одержить мінімум 8 мільйонів євро, а переможець — максимум 23,5 мільйона, що на 0,5 мільйона більше, ніж під час Євро-2008.
За даними УЄФА, за кожну перемогу команди одержать бонус у розмірі мільйон євро, а за нічию — половину цієї суми. Союз європейських футбольних асоціацій зазначив, що цього року запровадив додатковий бонус — мільйон євро для команди, яка посяде у своїй групі третє місце. Чвертьфіналісти одержать два мільйони премії, збірні, які пройшли до півфіналу, — три мільйони.
Переможець фіналу одержить 7,5 мільйона євро, а команда, яка програла — 4,5 мільйона. УЄФА також частково покриє витрати команд на участь у Євро-2012, який відбудеться у чотирьох українських і чотирьох польських містах.