Національному природному парку «Гуцульщина» виповнилося 10 років. З цієї нагоди директора природоохоронної території Василя Пророчука (на знімку) нагородили грамотою голови облдержадміністрації та голови обласної ради, а його заступника Анастасію Костюк — найвищою відзнакою області — медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям».
Грамотами обласної та районної влади відзначили також інших працівників. Їх вітали представники громадськості, освітяни. Особливу подяку висловили діти, адже тут зусиллями його працівників створено й успішно діє Маєток святого Миколая.
У рамках святкування ювілею співробітники провели міжнародну науково-практичну конференцію «Роль природо-охоронних установ у збереженні біорізноманіття, етнокультурної спадщини та збалансованому розвитку територій». В акції взяли участь науковці та колеги з інших регіонів, а також начальник відділу розвитку природно-заповідного фонду Департаменту заповідної справи Міністерства екології та природних ресурсів Григорій Парчук. Подарунком для гостей стали екскурсії територією, яка становить 32 тисячі гектарів.
Нагадаємо, що «Гуцульщина» була створена указом Президента 2002 року. Народжувалася вона практично з нуля. Працівники разом із громадськістю, за підтримки влади, подолали чимало проблем на шляху становлення, формування і розбудови цієї структури. Нині вони — у п’ятірці кращих у країні. І, безперечно, велика заслуга у цьому незмінного її керівника Василя Пророчука та його заступника Анастасії Костюк. Завдячуючи їхньому ентузіазму маємо нині добре збережений унікальний куточок природи.
Івано-Франківська область.