Голова Верховної Ради Володимир Литвин, його Перший заступник Адам Мартинюк, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, голова депутатської групи «Реформи заради майбутнього» Ігор Рибаков, представник фракції «Блок Литвина» Валерій Баранов, заступник голови фракції КПУ Валентин Матвєєв зустрілися з Президентом України Віктором Януковичем. На зустрічі також були присутні представник Президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко, Прем’єр-міністр Микола Азаров, секретар РНБОУ Андрій Клюєв і глава адміністрації Президента Сергій Льовочкін. Вони зокрема обговорили підготовку до Євро-2012, роботу Конституційної асамблеї, судову реформу, Митний кодекс, соціальні ініціативи глави держави.
Україна повинна гідно зустріти гостей Чемпіонату Євро-2012, заявив Президент. «Ми з вами спільно зацікавлені в тому, щоб це свято дало можливість усім нашим гостям побачити Україну красивою, сучасною, такою, якою ми її любимо», — сказав глава держави.
На зустрічі також йшлося про важливість зосередження зусиль парламенту на законотворчій роботі щодо обмеження втручання контролюючих органів у діяльність підприємців; забезпечення виконання суб’єктами господарювання зобов’язань за кредитними угодами; включення до конкурсних умов державних закупівель умови стосовно наявності в учасників таких закупівель виробництва в країні; запровадження механізму державної підтримки експортної діяльності.
Говорячи про роботу Конституційної асамблеї, Віктор Янукович зазначив, що участь у ній мають взяти представники всіх фракцій Верховної Ради, в тому числі опозиційних.
«Настав час подивитися нам усім разом, що нам треба виправити в цій Конституції», — наголосив глава держави.
Крім того, він запропонував Володимиру Литвину обговорити питання роботи Конституційної асамблеї з її головою Леонідом Кравчуком.
Як повідомляє прес-служба глави держави,
— Президент вимагає від уряду та Верховної Ради прискорити роботу над законопроектом про податок на багатство.
— Президент звертає увагу народних депутатів на важливість якнайшвидшого прийняття низки законопроектів у контексті продовження реалізації судової реформи. Як зазначив глава держави, йдеться про законопроекти про адвокатуру, про посилення гарантій незалежності суддів, про право осіб на перегляд судових рішень.
«Я хотів би, щоб ми цим питанням опікувалися разом», — наголосив глава держави.
— Президент очікує, що вже найближчим часом Верховна Рада завершить роботу над низкою законопроектів та ухвалить їх. Особливу увагу Віктор Янукович звернув на важливість внесення змін до Митного кодексу. «Коли приймався Митний кодекс, ми добре розуміли, що будуть деякі питання, які залишаться неврегульованими. Вони є, вони вже виявлені, і дуже важливо їх також затвердити до Євро-2012», — наголосив глава держави.
Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).