Однак уряд готуватиме комплекс дій для ефективного захисту від макроекономічних ризиків
 
Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин взяв участь у засіданні Ради регіонів, яке відбувалося під головуванням Президента Віктора Януковича. Учасники засідання обговорили завдання місцевої влади в контексті реалізації соціальної політики 2012 року. Також на засіданні розглянули створення сприятливих умов для роботи малого і середнього бізнесу, органів місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства.
Президент наголосив, що гальмування процесу реформ у країні — тим більше з боку членів уряду — є неприпустимим. «Нам треба значно прискорити політику модернізації нашої держави. Є намагання гальмувати реформи», — констатував Президент.
Віктор Янукович акцентував увагу на необхідності підготовки комплексу дій для ефективного захисту реального сектору економіки України та соціальної сфери від макроекономічних ризиків, які сьогодні існують у світі. Глава держави зазначив, що сьогодні зовнішні умови й перспективи глобальної економіки залишаються досить складними — і це не може не відбиватися на країні.
Водночас, за його словами, уряд має прискорити розробку нормативно-правових актів, необхідних для забезпечення реалізації державної політики у сфері контролю за якістю та безпечністю продуктів дитячого харчування. «Забезпечення дітей якісним, повноцінним та збалансованим харчуванням — це питання національної безпеки країни», — сказав глава держави.
Він додав, що спільно з місцевими адміністраціями необхідно також вжити заходів щодо забезпечення постійного контролю за якістю продовольчих товарів, дотриманням технологічних процесів їх виготовлення та зберігання. Він додав, що нині також гостро стоїть питання забезпечення дітей якісними та безпечними іграшками, одягом і взуттям.
Глава держави позитивно оцінив ініціативу уряду щодо створення інституту соціальних уповноважених, які своєчасно виявлятимуть проблеми у сім’ях та вживатимуть заходів для їх вирішення.
Крім того, Віктор Янукович назвав неприпустимою практику так званої оптимізації, під якою приховується механічне скорочення мережі та штатів бюджетних установ соціальної сфери. А діяльність державних контролюючих органів, які покликані здійснювати правоохоронні та контролюючі функції, за словами Президента, не повинна перешкоджати розвитку бізнесу, роботі органів місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства.