Минулого понеділка міського голову Кузнецовська Сергія Анощенка опозиційні депутати не пускали до його робочого кабінету. І тільки втручання прокурора міста дало змогу голові приступити до виконання своїх службових обов’язків.
— Мені немає часу з’ясовувати стосунки з депутатами, — прокоментував ситуацію С. Анощенко. — Я уже звернувся до суду, він має розставити всі крапки на «і». Нині я на роботі, вирішую проблеми, пов’язані із забезпеченням життєдіяльності міста.
Нагадаємо, 18 травня 31 депутат міської ради від опозиційних партій, яких у Кузнецовській міській раді більшість (на думку С. Анощенка, — на зборах, а на думку самих депутатів, — на сесії. — Авт.), проголосував за дострокове припинення повноважень Кузнецовського міського голови, а також за те, щоб звернутися до Верховної Ради України про призначення нових виборів градоначальника. Рішення про це розмістили на офіційному веб-сайті Кузнецовської міської ради та виконавчого комітету.
Як повідомив у телефонній розмові Сергій Анощенко, він обстоюватиме свої права у суді. Схоже, мешканці Кузнецовська матимуть можливість стежити за судовою тяганиною, що, звичайно, ослаблює місцеву владу, відбирає у неї час, який вона могла б спрямувати на розв’язання проблем міста. Цьому не сприяє і протистояння між головою та депутатами. Тим часом йдеться не просто про місто, а про місто, де розташований стратегічний ядерний об’єкт — Рівненська АЕС, а відтак, йому потрібен спокій і розважливість як керівника міста, так і депутатського корпусу.