У ВАТ «Лиссода», виробництво якого зупинилося ще 2009 року, є шанс відновити роботу, але як завод з виробництва цементу. За словами голови Луганської облдержадміністрації Володимира Пристюка, у ході тривалих переговорів між владою області та власниками підприємства з’явилася ідея відродження заводу шляхом будівництва на проммайданчику ВАТ «Лиссода» цементного виробництва. 
Сам проект, розроблений російськими власниками, було презентовано на ІІ Міжнародному інвестиційному форумі. І вже наприкінці минулого року промисловий майданчик підприємства почали відвідувати потенційні інвестори. «Проект цілком життєздатний, — впевнений Володимир Пристюк. — На заводі збереглися комунікації, мережі, є ліцензії на видобуток вапняного каменю та крейди. А саме крейдове родовище розташоване всього за 20 км від підприємства. Звичайно, доведеться трохи перебудувати цехи, та виробництво матиме попит». 
Зараз бізнесмени вивчають якість продукції, яку можна буде одержати, використовуючи потужності содового заводу, і рентабельність майбутніх вкладень. Якщо рішення буде позитивним — новий завод може бути змонтований у найближчі півтора року.