Сьогодні відбудуться парламентські слухання «Про стан та перспективи розвитку Воєнної організації і сектору безпеки України». Організатор: Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони.

В інтерв’ю «Голосу України» перший заступник голови профільного комітету Сергій Гриневецький повідомив: «За час, що минув після попередніх парламентських слухань (29 червня 1999 року), на яких розглядалися проблеми, пов’язані із будівництвом і розвитком вітчизняних Збройних Сил, більшість норм законодавства у цій сфері привели у відповідність з Конституцією 1996 року». Здійснюються програми реформування Військової організації держави, насамперед її серцевини — ЗСУ, розвідувальних, контррозвідувальних та інших спеціальних органів. Водночас народний обранець з сумом констатує, що ситуація у цій надзвичайно важливій сфері діяльності держави залишається досить складною і викликає стурбованість. Вітчизняні ЗСУ лише обмежено готові до виконання покладених на них Конституцією завдань.

ТОЧКА ЗОРУ

Перший заступник профільного комітету Сергій Гриневецький:

«Бойовий потенціал Збройних Сил, інших складових Воєнної організації держави підтримується на відносно прийнятному рівні значною мірою за рахунок надмірної експлуатації людського чинника і завдяки відповідальному ставленню до виконання обов’язку перед Вітчизною. На жаль, їхня ратна праця не дістає належної винагороди з боку держави. Також гострими залишаються соціальні проблеми військовослужбовців».