Студенти кількох інститутів Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, які готують фахівців для сфери послуг, виїжджають у сільські райони області й працюють із населенням. Перукарі, приміром, роблять безплатні стрижки всім бажаючим (на знімку), а майбутні фахівці туристичної галузі проводять паспортизацію регіону для визначення перспектив розвитку зеленого туризму та напрацьовують комунікативні навички.

— Протягом року волонтери ЛНУ провели безліч акцій: збирали донорську кров, популяризували здоровий способ життя, дотримання ПДР і тверезе водіння авто, допомагали ветеранам, збирали кошти на лікування дітей, займалися з малятами, які лежать у лікарні, — розповідає директор Інституту торгівлі, обслуговуючих технологій і туризму Віктор Дрель. — Це навело на думку про проведення професійно орієнтованої акції в літній час. Це спільна ідея викладачів і студентського парламенту. Участь добровільна, тому й волонтерів не так багато: групи по 6—8 осіб. Зате ці студенти за одне літо одержать практичний досвід, який багато хто напрацьовує роками.
Результати перших поїздок надихнули на продовження акції. Студенти побували в трьох селах Старобільського району й за два дні підстригли більше півтори сотні жителів, причому безплатно.
— Ми вирішили профінансувати акцію, оскільки вважаємо, що це додаткова й, мабуть, одна із кращих реклам нашого вузу, — пояснив ректор вузу Сергій Савченко.
Фото прес-служби ЛНУ.