Рада міністрів Автономної Республіки Крим затвердила план заходів у сфері курортів і туризму на поточний рік, а також порядок використання коштів бюджету півострова на їх реалізацію. План передбачає роботу з підвищення рівня професійної підготовки кадрів у галузі та розвиток інфраструктури. Також передбачається розробка й впровадження науково обґрунтованої цілісної системи регулювання, що забезпечує реформування та розвиток санаторно-курортного і туристського секторів економіки автономії; здійснення ефективної іміджевої і маркетингової політики, спрямованої на популяризацію кримського курорту та збільшення тривалості сезону. Усього на реалізацію плану цього року планується витратити 5 млн. гривень.
Улітку доїхати буде простіше
АРК розвиває транспортне сполучення з регіонами України й близького зарубіжжя напередодні «високого» курортного сезону. Про це на прес-конференції повідомив голова Республіканського комітету АРК з транспорту та зв’язку Микола Черевков. За його словами, з 1 червня по серпень почне діяти новий розклад, що передбачає не менше шістдесяти пар поїздів далекого слідування в Росію, по Україні й дві додаткові пари поїздів приміського сполучення. Так, буде введено три нові залізничні маршрути сполученням Санкт-Петербург—Керч, Сімферополь—Тамбов, Воркута—Євпаторія.
Крім того, з 1 червня в Криму відновлять рух 10 автобусів міжнародного сполучення (у Кишинів, Краснодар, Геленджик, Ставрополь, Ростов). Також курсуватимуть 29 міжобласних автобусів: у Маріуполь, Донецьк, Луганськ, Кіровоград, Полтаву, Харків, Кривій Ріг, Київ та інші міста. Микола Черевков додав, що в рамках заходів з підготовки до курортного сезону розглядаються питання організації виконання авіакомпанією «Аеросвіт» нових авіарейсів у міста Російської Федерації та близького зарубіжжя (Перм, Уфа, Самара, Санкт-Петербург, Єкатеринбург, Єреван).
Розпочали реалізацію проекту використання сонячної енергії
Рада міністрів АРК дала дозвіл на розробку проектів землеустрою з відведення п’яти земельних ділянок під будівництво сонячних електростанцій. Відповідне рішення було ухвалено під час засідання Радміну 15 травня. Загальна площа виділених ділянок становить 100 га. Зокрема, у Сакському районі компанія «ТетаСолар» одержить 10 га під будівництво сонячної електростанції біля села Веселівка, компанія «Лямбда Піві» — 20 га біля с. Крайнє, компанія «Йота Піві» — 30 га біля с. Іванівка. У Ленінському районі землі виділені компаніям «Епсілон Солар» (20 га) і «Омікрон Солар» (30 га). Раніше Рада міністрів Криму вже дала згоду на розробку низки проектів землеустрою з відведення ще близько 20 земельних ділянок загальною площею понад 467 гектарів під будівництво сонячних електростанцій.
В Євпаторії побудують спортивний комплекс
В Євпаторії планується зведення спортивного комплексу з футбольними полями, будівництво якого розпочато в популярному місці — неподалік озера Мойнаки.
За даними прес-служби виконкому Євпаторійської міськради, будівельні роботи проводяться на площі в чотири гектари. У проекті нового спортивного комплексу — три великі футбольні поля й два менші за площею поля для футбольних змагань. Нові футбольні поля відповідатимуть всім сучасним вимогам. Тут можна проводити міжнародні змагання й навчально-тренувальні збори. Біля полів планується створити спортивний комплекс із кімнатами відпочинку, душовими, роздягальнями й конференц-залом. Надалі передбачається благоустрій території. Введення комплексу в експлуатацію відбудеться орієнтовно через рік, уточнюють в прес-службі.
Крим.