У місті триває Міжнародне Шевченківське літературно-мистецьке свято «В сім’ї вольній, новій». 
У заході беруть участь понад шістдесят гостей зі всієї України, а також Казахстану, США та Канади — поети, літературознавці, художники. Урочисте відкриття заходу відбулося у театрі імені Магара. З вітанням до присутніх звернулися голова Національної спілки письменників (НСПУ) Віктор Баранов, Запорізький міський голова Олександр Сін, представники поетичного і художнього цеху. Опісля у переповненому залі пройшов концерт за участю Запорізького академічного симфонічного оркестру, Інни Гапон, Анатолія Сердюка, народних артистів Юрія Бакума та Івана Смолія.
— Ми зібралися, щоб не просто прочитати твори Кобзаря, а провести дискусію на тему «Ким є Шевченко для України?», обговорити значущість його творчості, — сказав керівник оргкомітету свята, заступник голови Національної спілки письменників Володимир Шовкошитний.
Також у виставковій залі Запорізької організації Національної спілки художників  відбулася виставка майстрів пензля. Культурна акція завершиться сьогодні покладанням квітів до погруддя Кобзаря. Традиційного пам’ятника Тарасові Шевченку у Запоріжжі поки немає.
Запоріжжя.