Голова фермерського господарства «В» вирішив підзаробити на «липових людях». Так, перевіряючи законність роботи Новоодеського районного центру зайнятості щодо надання роботодавцям дотацій за створені робочі місця для безробітних, прокуратура викрила фермера в привласненні державних коштів. Фікцією було те, що завідувач складу Г. жодного дня у господарстві не трудилася, а в усіх документах (від табелів робочого часу до платіжних відомостей на виплату заробітної плати та авансу) жінка вважалася працюючою та справно отримувала свою заробітну платню. Насправді підпис у зарплатній відомості  був не її, а тому жодної копійки від фермера вона не брала. За липове робоче місце голова фермерського господарства отримав від районного центру зайнятості дотації на суму майже 13 тисяч гривень.
Аналогічне порушення закону виявлено й у фермерському господарстві «Л». За створені на папері робочі місця для трактористів, слюсарів, різноробочих керівник фермерського господарства поклав до власної кишені понад 27 тисяч гривень.
За інформацією прокурора Новоодеського району Олега Наливайченка, за фактами привласнення державних дотаційних коштів проти обох голів фермерських господарств прокуратурою було порушено кримінальні справи. Днями завершився їх розгляд у суді. Феміда визнала вину керівників та зобов’язала повернути державі незаконно отримані дотації.
 
Миколаївська область.