Голова Верховної Ради України Володимир Литвин учора провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Реувеном Дін Елем (на знімку).

Під час зустрічі В. Литвин високо оцінив рівень двостороннього політичного діалогу, зазначивши, що останніми роками було прийнято низку важливих міждержавних документів, зокрема, угоду про взаємне скасування візового режиму, які сприяли подальшому розвитку співпраці.
Голова Верховної Ради вважає за необхідне прискорити роботу над підписанням двосторонньої угоди про зону вільної торгівлі, оскільки, за його словами, існуючий рівень товарообігу не відповідає можливостям наших країн.
В. Литвин також висловився за необхідність активізації парламентської складової українсько-ізраїльських взаємин на всіх рівнях. У цьому контексті сторони обговорили питання щодо підготовки офіційного візиту Голови Верховної Ради до Держави Ізраїль, запланованого на липень ц. р.
У свою чергу, пан посол поінформував про завершення реалізації масштабного проекту в галузі медицини — сучасного діагностичного центру у Вінниці за фінансової підтримки Держави Ізраїль. За його словами, центр заплановано відкрити наприкінці червня — на початку липня ц. р.
Сторони також наголосили на важливості подальшого розвитку зв’язків у культурно-гуманітарній сфері, зокрема, на рівні молодіжних організацій. На думку В. Литвина, фахівці України та Ізраїлю мають спільно працювати над збереженням історичної пам’яті.
Прес-служба Верховної Ради.
Фото Олександра КЛИМЕНКА. 
* * * 
Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин провів чергову онлай-конференцію у соціальній мережі «Facebook». Запитання користувачів соціальної мережі до В. Литвина та його особисті відповіді опубліковано на стіні публічної сторінки керівника парламенту (http://www. facebook. com/lytvyn. volodymyr).