У Кам’янці-Подільському захворіло на кір четверо школярів. Усі діти з одного закладу — навчально-виховного комплексу з центром реабілітації для слабозорих дітей, що має статус обласного та санаторного типу. Інфекція вразила двох хлопців та двох дівчаток — шести, десяти та сімнадцяти років. Найстарший переносить хворобу найважче і ще лікується. Решта вже повернулися зі своїх районів, куди для ізоляції забирали їх батьки, і зміцнюють своє здоров’я завдяки посиленому вітамінізованому харчуванню, прогулянкам на свіжому повітрі. За кошти Хмельницької обласної ради школі придбали лампи для кварцування приміщень, міська санстанція направила сюди додатково свого фахівця для постійного чергування.

Усі хворі на кір діти були без щеплень, заявив міський голова Михайло Сімашкевич. Однак, як уточнив директор закладу В’ячеслав Мельник, «... усі документи про щеплення проти кору в них були. Адміністрація не має права відмовити нещепленій дитині в праві навчатися та виховуватися в НВК. Крім того, він єдиний такий в області, тож вибору в дитини й батьків немає. Доводиться вести з батьками посилену роз’яснювальну роботу, — повідомив директор, — бо інакше піддаємо ризику здоров’я інших 260 учнів, які й без того не найздоровіші».
Начальник Кам’янець-Подільського міського управління охорони здоров’я, депутат Хмельницької обласної ради Юрій Пливанюк вважає, що наразі українці пожинають плоди недавніх агітаційних кампаній проти щеплень.