Відкрито другу чергу найбільшого на західному кордоні пункту міжнародного автомобільного пункту пропуску (МАПП) «Ягодин». «Його можливості зросли більш як удвічі, — зазначив голова Держмитслужби Ігор Калєтнік. — Тепер за добу тут зможуть проходити митне оформлення три тисячі легкових автомобілів, тисяча — вантажних, 75 —автобусів, 8500 громадян. А за пікових навантажень — 1200 вантажних і 3500 легкових автомобілів».
Через «Ягодин» в Україну в’їжджає майже чверть усіх вантажних автомобілів, які щодоби долають державний кордон. Він розташований на автомагістралі міжнародного значення М-07, яка є найкоротшим шляхом із Києва до Варшави, Берліна, Брюсселя, Парижа. Тут проходять міжнародні транспортні коридори Ґданськ — Одеса та Європа — Кавказ — Азія.
Готуючись до Євро-2012, пункт пропуску протягом останнього року розбудували і розширили, на що витрачено 97,1 мільйона гривень. «Для нас це не просто подія, — відзначив під час відкриття другої черги МАПП голова Волинської ОДА Борис Клімчук. — Це шанс для регіону, для інвесторів, для людей отримати друге дихання».
Пункт обладнано сучасними інспекційно-оглядовими, рентгеноскопічним і ваговими комплексами, а також системою відеоспостереження. Відтепер тут функціонують не 12, а 26 смуг руху транспорту із забезпеченням їх повного розмежування на «зелений» і «червоний» коридори та використанням модуля «Фільтр пункту пропуску». Окрім того виділено окрему смугу руху для учасників та гостей Євро-2012. Контроль на ній здійснюватиметься за принципом «єдиної зупинки» на території однієї з країн — України або Польщі. «Прикордонна служба завжди є партнером учасників міжнародного руху, вона буде і на цьому, і на інших пунктах пропуску демонструвати найновітніші і зрозумілі для людей підходи», — запевнив присутніх Голова Держприкордонслужби Микола Литвин.
Волинська область.
В очільника Держприкордонслужби Миколи Литвина (на передньому плані — крайній праворуч), голови ОДА Бориса Клімчука та голови Держмитслужби Ігоря Калєтніка ще багато планів з розбудови пунктів пропуску на Волині.
 
Фото автора.